Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
    а не може ли да се сложи метален просто ?
    Ако ми намериш на снимка гарнитурите на новия модел колектор, дросела и егр-а както и снимка на самия колектор веднага ще ти отговоря Сериозно по пътя на логиката всички гарнитури на пластмасов колектор трябва да са гумени т.е. по-скоро не, а най-вероятно има и други разлики.
    Last edited by code; d.m.y г., 22:17.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от Красимир Покажи съобщение
      Аз един пат гледах ама не можах да видя нищо,сега поне ще знам какво търся
      [QUOTE=Mury;1151863]Всички 159 1.9 16 в имат клапи,колекторите са 2 модела,стария Пиербург,разглобяем,метален с клапи управлявани от обща рейка,новият Манети Марели/като на мойта и твойта кола/ който е пластмасов,неразглобяем с вътрешни клапи-доста по безпроблемен [COLOR="Silver"]

Казаха ми че има и модел без клапи как то е мойта.В софтуера няма управление на клапите.
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• [QUOTE=136;1151964]
        Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Всички 159 1.9 16 в имат клапи,колекторите са 2 модела,стария Пиербург,разглобяем,метален с клапи управлявани от обща рейка,новият Манети Марели/като на мойта и твойта кола/ който е пластмасов,неразглобяем с вътрешни клапи-доста по безпроблемен [COLOR="Silver"]

Казаха ми че има и модел без клапи как то е мойта.В софтуера няма управление на клапите.
        Аз до сега не съм виждал такава,едно време и аз си мислех че има,ама човека който ти го е казал на теб предполагам-Петко,той ме обори и каза че всички имат

---------- Post added at 08:15 ---------- Previous post was at 08:14 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        а не може ли да се сложи метален просто ?
        Може според мен да се сложи колектор от 156 1.9 16в ЖТД 140 коня,само трябва да се направи преходен фланец за дросела на 159
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Преди малко пак го гледах този пластмасов колектор,към него има хванат метален.На металният има някаква пластмаса хваната отдолу,и ме съмнява че тия клапи са хванати там.Но е много завряно и не се вижда

Comment

• Всички 159 1.9 16 в имат клапи,колекторите са 2 модела,стария Пиербург,разглобяем,метален с клапи управлявани от обща рейка,новият Манети Марели/като на мойта и твойта кола/ който е пластмасов,неразглобяем с вътрешни клапи-доста по безпроблемен [COLOR="Silver"]

Казаха ми че има и модел без клапи как то е мойта.В софтуера няма управление на клапите.[/QUOTE]

[QUOTE=Mury;1152043][QUOTE=136;1151964]
            Аз до сега не съм виждал такава,едно време и аз си мислех че има,ама човека който ти го е казал на теб предполагам-Петко,той ме обори и каза че всички имат [COLOR="Silver"]

Едно време не е имало от тези колектори сигурно
            Но е факт.Знам че след средата на 2007 година се слагат тези без клапи но може би зависи и за какъв пазар е предназначена колата.
            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
              Всички 159 1.9 16 в имат клапи,колекторите са 2 модела,стария Пиербург,разглобяем,метален с клапи управлявани от обща рейка,новият Манети Марели/като на мойта и твойта кола/ който е пластмасов,неразглобяем с вътрешни клапи-доста по безпроблемен [COLOR="Silver"]

[QUOTE=Mury;1152043]
              Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
              Аз до сега не съм виждал такава,едно време и аз си мислех че има,ама човека който ти го е казал на теб предполагам-Петко,той ме обори и каза че всички имат [COLOR="Silver"]

Едно време не е имало от тези колектори сигурно
              Но е факт.Знам че след средата на 2007 година се слагат тези без клапи но може би зависи и за какъв пазар е предназначена колата.
              За твое съжаление си в грешка,вчера проверих и няма 159 1.9 16в да е излизала от завода без клапи,независимо за кой пазар е колата.На Венци ТИ-та беше края на 2008 и кво от тва,имаше клапи...........................Ако не вярваш,докарай колата да ти я закача на компа да ти покажа че има клапи и твойта.....................Ако искаш може да сравним номерата на моя и твоя колектор,да видиш че са еднакви,а мойта има клапи.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• [QUOTE=Mury;1152427]
                Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение

За твое съжаление си в грешка,вчера проверих и няма 159 1.9 16в да е излизала от завода без клапи,независимо за кой пазар е колата.На Венци ТИ-та беше края на 2008 и кво от тва,имаше клапи...........................Ако не вярваш,докарай колата да ти я закача на компа да ти покажа че има клапи и твойта.....................Ако искаш може да сравним номерата на моя и твоя колектор,да видиш че са еднакви,а мойта има клапи.
                Къде седи този номер на колектора?

Comment

• Посещение на добра воля с Доко във Ventura Garage при Neo, Venci, Mury, Bobi_33 и други столични батка-маняци За съжаление покрай другите благинки по пътя се случи немислимото Съединителят превъртя на 165 500км Почивай в мир Ще се отхлюпва кутия няма как
                  пп Благодарности на бат Mury затова, че ми спря гадните пищялки на коланите
                  Attached Files
                  Last edited by code; d.m.y г., 18:55.
                  sigpic

Comment

• Реши се и ти на края
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Реши се и ти на края
                      Защо ми приспа съединителя е мой, по-малко коне не можа ли да сложиш? Шегувам се разбира се
                      sigpic

Comment

• А, айде сега Той се е бил прозявал отдавна. Сега тъкмо ще даваш газ на спокойствие

Comment

• И аз искам да махам дпф, само да се наканя и отпатувам за Горна...зверски ти е паднал разхода code.
                          Колко беше преди при сходна скорост?
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Около 6/100 е на 159 1.9 с DPF и ремап. Сток е около 6.8/100 А показанията на борда на Христо са alle fantastisch

Comment

• Температурния датчик не е ли сложен на тръбата ?

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                                И аз искам да махам дпф, само да се наканя и отпатувам за Горна...зверски ти е паднал разхода code.
                                Колко беше преди при сходна скорост?
                                Хаха не знам какъв е тоя разход човек, някакво стечение на обстоятелствата в него даже има и 10км градско докато изляза от София може и да му е замръзнала кратуната(eкуто) от студа

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Около 6/100 е на 159 1.9 с DPF и ремап. Сток е около 6.8/100 А показанията на борда на Христо са alle fantastisch
                                След тоя фантастиш разход занулих компютъра и до Бургас даде 6,4 ама вече имаше бая наритване щото позакъснявахме а и към Пловдив вече нямаше заледени участъци.
                                Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                                Температурния датчик не е ли сложен на тръбата ?
                                цъ всичко е аут
                                sigpic

Comment

Working...
                                X